Caminantes- Grup de dones arpilleristes del Poble-Sec

Caminantes és un grup no mixt, obert a totes les dones del barri. És un grup de dones intercultural i intergeneracional que es reuneix setmanalment per compartir vivències i necessitats, conèixer itineraris vitals marcats per processos migratoris diversos i sobretot, per fer barri. El projecte busca tenir una permanència en el temps i un impacte en els processos de creixement personal, empoderament i creació de vincles i relacions entre dones més enllà del grup.

Caminantes, un grup de trobada intercultural del Poble-sec

Des de la perspectiva de gènere, entenem l’art tèxtil femení com a part fonamental de la història, ressaltant l’important rol de les dones en aquest àmbit, no només com a artesanes sinó com a artistes creadores i transformadores d’espais. Volem visibilitzar les arpilleres com un mitjà d’expressió de vivències personals i processos íntims de sanació i resiliència per les dones.

Com funciona el grup?

L’arpillera és una tècnica d’art tèxtil tradicionalment vinculat a les dones i procedent de Xile. El grup d’arpilleres es reuneix amb una freqüència setmanal per afavorir el compromís de les participants i garantir un procés de creació reflexiu i continuat. Els valors de respecte i estima són claus per donar valor i reconeixement a les vivències amb les quals cadascuna de les dones que conformen el grup puguin basar les seves creacions tèxtils.

El grup està coordinat per dues tècniques del Pla Comunitari i dinamitzat per una artterapeuta. Tenim el suport i acompanyament d’una artista especialitzada en l’art tèxtil femení que ens ha facilitat el coneixement de la tècnica de les arpilleres a més d’introduir-nos al context polític i social xilè en el que van prendre força. 

PARTICIPA-HI! 

Contacta amb nosaltres per reservar la teva plaça a  placomunitaripoblesec@gmail.com