Fontades Comunitàries, espais de trobada de Cultures de Montjuïc

Proposta  de la Taula de Cultura Comunitària dinamitzada pel Pla Comunitari del Poble-sec (Cooperasec)  amb el suport de Comunalitats del Poble-sec. La jornada girará al voltant de les fonts de Montjuïc com espai de trobada de cultures populars i diverses.

La jornada començarà a les 10:30 h amb un taller de pintura per a totes les edats sobre la muntanya de Montjuïc, dinamitzat per artistes del barri de Poble-sec. Una proposta de l’Associació La Bibliomusicineteca.

Al mateix temps, al Teatre Grec, podrem escoltar a Sounddreamers amb un espectacle anomenat “Sobre el mar” a l’amfiteatre del Grec.

A les 12:00 h podrem gaudir d’un espectacle familiar de circ que combina acrobàcies, equilibris, malabarisme i molt d’humor de la mà de l’Espai Piluso.

A la 13 h tindrem una estona de màgia amb l’espectacle “Els secrets de l’aigua” a càrrec del Palacio de la Màgia.

Seguidament, a les 14:00 h, tindrà lloc el “Taller gastronòmic i intercultural de carmanyola” a càrrec d’Abrazo Cultural i Las Espigadoras. Mentrestant farem un viatge pels sons de la “Black Músic” dinamitzat per un DJ de l’Associació cultural Salvadiscos.


A les 16:00 h tindrà lloc “Ciutat efímera“, un espectacle de teatre i música sobre la vida a les barraques de Montjuïc dut a terme per Dau al sec. Una activitat per celebrar la força del llegat i la diversitat del present.


A les 16:30 h podrem gaudir de l’escolta activa de la peça sonora “Més trobades d’un caragol aventurer”, un projecte de creació sonora intergeneracional impulsat pel projecte Radars juntament amb Transductores.


Seguidament, a les 17 h, l’activitat es desplaçarà a l’amfiteatre Grec:

 Melanin Team ens oferirà un espectacle de dansa amb diferents coreografies de Reggaeton, Afrobeatz i Dancehall.

Continuarem la tarda amb quatre concerts de música diversa de 17:30 h a 21:30 h:


Marina y su melao” faran que el Carib travessi fronteres sonant al Grec.


Dones de Tango” ens oferiran un espectacle musical multidisciplinari fruit del treball conjunt de dones artistes.


Des de la Comissió Jove del Poble-sec, el col·lectiu juvenil del barri, ens portaran l’espectacle d’Alizze, una mostra de música urbana fresca i de proximitat per reivindicar la cultura.


Per acabar, farem festa amb “Paralelus Band” que interpretaran cuplets que es cantaven als teatres del Paral·lel juntament amb repertoris més ballables de tradicions del Mediterrani, Brasil i Llatinoamèrica.