Cultures de Montjuïc al #ViuMontjüic

Proposta unificada de programació cultural feta des de la Taula de Cultura Comunitària dinamitzada pel Pla Comunitari de Poble-sec (Cooperasec) i amb el suport de Comunalitats de Poble-sec dins de l’esdeveniment Viu Montjuïc. La jornada -anomenada “Cultures de Montjuïc”- tindrà lloc al 8 d’octubre als Jardins i Teatre Grec al voltant de la idea de les cultures diverses i invisibilitzades, tant actuals com històriques.

Comença a les 11:30 h amb ACTIVITATS FAMILIARS a càrrec del Palau de la Màgia, amb l’espectacle “Cartonutti i les 3 RRRs” un show de MÀGIA comunicativa perquè tant infants com adults puguin conèixer d’una manera divertida els beneficis de les tres erres: Reciclar, Reutilitzar i Reduir. Posteriorment, a les 12:30 h es farà un TALLER de màgia per a tothom. 

Seguidament, de 13:30 a 16:30 h podrem gaudir de “Fandango Jarocho”, MÚSICA tradicional de Veracruz (Mèxic) que permet reunir-se per tocar, cantar i ballar.

A la tarda, de 17 a 18 h tindran lloc les peces de TEATRE COMUNITARI: “Poble-sec, terra de l’aigua”, impulsada per Vostok Collective a partir dels records i les vivències d’un grup de participants del programa per a gent gran Baixem al Carrer de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, una proposta del Centre Cívic el Sortidor i “Esquerdes Memòries Joves”, produïda per Sisme Creatiu i Nómade projectes, un projecte de creació col·lectiva comunitària sobre les vulnerabilitats i resiliències de joves i persones grans (temporada del 2022 del Teatre Arnau).

De 18:15 a 19:15 h es podrà gaudir del RECITAL POÈTIC PERFORMATIU “La geganta diu que sí” construït a partir de versos de dones poetes del barri. Impulsat per Dau al Sec i La Bibliomusicineteca.

Per acabar, de 19:30 a 21:50 h tindran lloc 3 CONCERTS:

“Amor de Hombre”, recital de boleros i swing sobre l’experiència amorosa entre homes; Rumba Catalana a càrrec de l’Associació Carabutsí en el marc de Temporada Teatre Arnau 21-22, i JAZZ, amb el trio Migration Music una proposta del Centre Cultural Albareda.

A més, durant tot el dia, hi haurà dues paradetas amb llibres de la llibrera feminista La Raposa i de la BiblioMusiCineteca i l’Associació Cultural Llibre Solidari (Poble-sec).