A l’Escola ens cuidem!

És un projecte que neix de la campanya “A l’Escola Fem Salut” i de l’èxit de la  trobada interescolar de les escoles del Poble-sec durant el curs 2018- 2019. En aquest projecte, les escoles tornen a ser les protagonistes, acompanyades per la comissió de salut del Pla, principalment per l’Agència de Salut Pública i el CAP les Hortes i on participen altres projectes del barri en relació a l’economia de les cures com són l’Associació Més que Cures i els projectes d’Acompanyament a la Gent Gran i de Baixem al Carrer. 

L’objectiu d’aquesta campanya és reflexionar a les aules sobre qui i què fa possible la nostra vida dia a dia des que som infants fins que ens fem grans. Això és possible gràcies a les cures, i per això als infants del Poble-sec els hi plantegem preguntes com: Què són les cures? Vosaltres us cuideu? És l’escola un espai de cures? 

Plantegem a les escoles una primera part de reflexió a l’aula  amb el suport de professionals de la salut i l’àmbit de l’economia de les cures, per després compartir el procés amb la resta d’escoles del barri en una trobada interescolar.

Hem elaborat una guia que podeu descarregar “Posem les cures al centre de la vida. Guia didàctica per a les escoles”:

El projecte realitzat durant el curs 2020-2021 ha culminat amb l’elaboració d’un “Diari de les cures” on han participat l’Escola Jacint Verdaguer, l’escola ASPACE, l’Escola Jesuïtes- Sant pere Claver, l’Escola Maristes- Anna Ravell, i els grups de criança el Petit Molinet i les Formiguetes. Projecte impulsat pel Pla Comunitari del Poble-sec amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i la Biblioteca Francesc Boix.

En aquest enllaç podeu veure el Diari de les cures:

https://www.flipsnack.com/placomunitaripoblesec/diari-de-les-cures-del-poble-sec-a-l-escola-ens-cuidem.html